A Facebook tagadja az árnyékcenzúrát, miközben szabadalmaztatta az algoritmust

facebook-denies-shadow-banning-2e1581179909977.png

A Facebook folyamatosan tagadta, hogy részt vett az árnyékcenzúra gyakorlatában - ez a módszer a felhasználók minden bejegyzésének, vagy hozzászólásának blokkolására szolgál, kivéve azokat a felhasználókat, aki lejáratják az adott, tiltott témákat.

Az újonnan kiadott szabadalom azonban azt mutatja, hogy a Facebook nemcsak árnyékcenzúrát gyakorol, hanem szabadalommal védi azt az algoritmust, amelyet erre használ.

maxresdefault-22.jpg

Annak ellenére, hogy a Facebook vezetői áprilisban tagadták a kongresszusi tanúvallomásaikban ezt a gyakorlatot , a hónap elején az USA Szabadalmi és Védjegy Irodája (USPTO) szabadalmat kapott egy automatizált rendszer számára, amely “tartalmazza a tiltott tartalom listáját és blokkolja a megjegyzéseket”. Korlátozza a megtiltott tartalmat azáltal, hogy csökkenti a megjegyzések más felhasználók számára történő terjesztését, miközben továbbra is megjeleníti a blokkolt tartalmat a kommentáló felhasználó számára úgy, hogy a kommentáló felhasználó ne legyen tudatában annak, hogy megjegyzését blokkolta.

Az árnyékcenzúra pontosabb meghatározása nehéz lenne.

Mivel a Facebook a szabadalmaztatott rendszert használja a „ tiltott " tartalom cenzúrázására, biztonsággal feltételezhetjük, hogy ez magában foglalja a szociális média által elfogadhatatlannak tartott politikai bejegyzéseket is.

Végül is, a Facebook a közelmúltban „gyűlöletbeszédnek”  állította be, a John Birch Társaság egyik üzenetét. Ez az üzenet a The New American nyomtatott kiadásának a július 8.-ai borítójából állt . Ez a borító valódi képet mutatott az illegális határátlépésről, és a „Bevándorló invázió” feliratot hordozta.

bfb358425def969ff8eb825fe440b79c_m.jpg

Noha a bejegyzésben semmit sem lehetett volna "gyűlöletbeszédnek" értelmezni, a Facebook levette a posztot, és 30 napos tilalommal büntette a JBS-t a beküldött, bevételszerzésre használt videók hirdetéseinek szüneteltetése útján.

Az újonnan szabadalmaztatott automatikus rendszerrel, amely cenzúrázza a Facebook által „tiltott” tevékenységeket , nem nagy feladat a digitális némítás gombot megnyomni a JBS-en, vagy bármely más olyan felhasználónál, akinek a hozzászólásai ellentétesek az elfogadott liberális normákkal.

https://humansarefree.com/2019/12/freedom-of-speech-short-version.html

A konzervatív felhasználókhoz kötött vádemelések és állítások sorozatát követően - (ideértve a Project Veritas által kiadott titkos videókat is, amelyek a Twitter alkalmazottait mutatták be, ahogy ezt a kódot alkalmazzák a gyakorlatban) - áprilisban felhívták a Facebook és a Twitter vezetőit, hogy a kongresszus előtt beszéljenek erről a témáról.

A Twitter képviselője, aki megjelent a gyakorlati alkalmazást vizsgáló szenátusi bizottság előtt, azt mondta: "Uram, képtelenségnek tartom, hogy olyan személy követői, akinek nem tudják megtalálni a tweetjeit." A Facebook közpolitikai igazgatója pedig azt mondta a Szenátusi testületnek: "Szeretném egyértelműen kijelenteni, hogy a Facebook nem támogatja egyik politikai nézetet sem a másikkal szemben, és nem cenzúrázza a konzervatív beszélgetéseket."

Viszont a bizonyítékok gyűlnek - ideértve a balra hajló Vice magazin nyomozási jelentését és a Project Veritas videókat [valamint a Turtleboy által készített kísérletet ] - melyek mindenki számára rámutatnak, hogy figyeljen arra, hogy a Facebook és a Twitter valóban árnyékcenzúrát használ, bár még soha nem volt szilárd bizonyíték néhány héttel ezelőttig.

https://www.vice.com/en_us/article/43paqq/twitter-is-shadow-banning-prominent-republicans-like-the-rnc-chair-and-trump-jrs-spokesman?utm_campaign=sharebutton

https://turtleboysports.com/we-did-an-experiment-today-that-proves-that-facebook-is-lying-about-shadow-banning-accounts/

Végül is a szabadalom - amelyet július 16-án tettek közzé, amikor azt végül kiadták - azt mutatja, hogy a Facebook 2015-ben kérelmezte ezt a szabadalmat - évekkel azelőtt, hogy azzal vádolták, hogy ezt a gyakorlati alkalmazást használja, pedig tagadták a szabadalom által leírt gyakorlat létezését.

http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect2=PTO1&Sect2=HITOFF&p=1&u=/netahtml/PTO/search-bool.html&r=1&f=G&l=50&d=PALL&RefSrch=yes&Query

Minden bizonnyal úgy tűnik, hogy a Facebook képviselője hazudott a Kongresszusnak, amikor tagadta, hogy a Facebook cenzúrázza a konzervatívokat . Természetesen, most, amikor a szabadalmat kiadták és nyilvánosságra hozták, a Facebooknak sokkal nehezebb lesz a következő alkalommal is tagadni ezt.

Szerző: C. Mitchell Shaw , az „Emberek szabadságáért” vendégírója.

Forrás: stillnessinthestorm.com

Fordította: onlinetaltos.blog.hu

 

censorship-2_03_1.jpg