Kik azok a Táltosok?

shaman-13.jpg

Népünk ősi kasztja. Régen még három kaszt létezett nemes országunkban. A Tálosok, Bők és Jobbok. A Táltosok voltak azok akik őrizték és továbbörökítették az ősi tudást. Egyben ők voltak a gyógyítok, pszichológusok, papok, szertartás vezetők, látók, bírók is egyben. Nem volt senki aki parancsolhatott volna nekik, még egy király sem. Persze akkoriban két király vezetett párhuzamosan egyszerre. Volt a nap király és a Hold király. A nap király végezte az ország és nép irányítással és diplomáciával kapcsolatos ügyeket. A hold király pedig a spirituális vezető szerepét töltötte be. Soha nem dönthettek egymás jóváhagyása nélkül. A hold király mindig Táltos volt, a Nap király pedig többnyire Jobb. A Jobb-ok katonai, irányítási és egyéb kulturális feladatokat láttak el, míg a Bők a termelési és állattenyésztési fronton jeleskedtek. Amit fontos tudni, hogy nem volt különbség tétel kasztok között, de még király és "alattvaló" között sem. Mindenki végezte a dolgát és ettől nem tartotta jobbnak vagy rosszabbnak a másikat.

A Táltosok úgy tűnhet, valamiféle varázslók voltak, de igazából csak tudással rendelkeztek a valóságról. Általában a táltosokat kiválasztották és nem lehetett bárkiből Táltos mester, mert ők már úgy születtek. Ennek két oldala van, az egyik az, hogy bizonyos természetfeletti képességekkel születtek, melyekből könnyebb volt dolgozni. A másik pedig, hogy akkoriban nem mindenki azért született le a Földre, hogy Táltos legyen. Sokaknak egy teljesen másfajta megtapasztalás volt a célja az adott életével. Igazából akkortájt is bárki elsajátíthatta volna a Táltos szakmát, de nem mindenkinek ez volt a célja felsőbb szinten. Most olyan időket élünk, hogy mindenkinek ez a célja, csak a legtöbben nem is tudnak róla. Az pedig megint egy másik kérdés, hogy kinek sikerül ezt elérni. Egy hatalmas naprendszer szintű változás küszöbén állunk, mely hatalmas energetikai átalakulást eredményez. És így azoknak a természetfelettinek hitt képességeknek mind birtokába kerülünk, amiknek akkoriban csak a Táltosok kerültek születésüktől fogva. A jelenben mind Táltosoknak születünk, és mindannyiunknak a célja a felemelkedés, ha tudunk róla, ha nem. Ezek a természetfelettinek titulált képességek nem mások, mint a genetikai felépítésünkben végbemenő változások eredménye. A genetikád pusztán a tudatosságod által is változtatható. Mindenféle veleszületett képesség nélkül is elérheted az abszolút hatalmat mindenek felett. Ha úgy tetszik korlátlan elejű varázslóvá avanzsálhatsz, mint amilyen Jézus Krisztus is volt, vagy a Táltosok nagy többsége, már az előtt, hogy jelentkeznének rajtad a globális genetikai átalakulás, különféle képességekben megnyilvánuló jelei.

Én a téma kapcsán ennyit tartottam fontosnak tisztázni, de ha érdekel a téma általánosságban, bővebben is kattints a szöveg alatt található földgömbre a Wikilink eléréséhez.

 wikipedia_logo_1_0777.png