Pár egyszerű kérdés, ami romba dönti a NASA-ról alkotott képet!

nasa-idegenek-6027d848df.jpg

A tények azt mutatják, hogy a NASA az emberi hülyeségre épít. És nem is ez a probléma. Sokkal inkább az, hogy bejön nekik. Ha ránézel erre a cikkre te is láthatod menyire ingoványos talajon mászkál ez a szervezet, mely az idő múlásával saját kardjába dőlni készül. Annyira nyilvánvaló az űr cenzúrázására tett kísérletük, hogy egy három éves gyereket sem tudnának becsapni, ha csak egy nagyon picit is beleássa magát a témába. És nem kell elmenni a holdra szállásig, a jelen korban épp úgy tetten érhetők mint a múltban.

Első kérdés: Mik ezek a kockák a Google Moon-ban az Apollo leszállások helyén?

Igen tudom, hogy mozaik kép és tudom, hogy úgy lett összeillesztve. De most komolyan: Szerinted ha van több űrteleszkópunk amivel távoli galaxisokról tudunk képeket csinálni, akkor nem lehetne minimum egy olyan fotógépet rakni egy műholdra, ami olyan minőségű képet alkot az egész égitestről mint a landolások helyszínéről? Vagy akkor miért nem a Hubble teleszkóppal készítettek képet róla? Nem sokkal egyszerűbb lett volna? Egyetlen fotón akkora nagyítást lehetne eszközölni, hogy nem kellene mozaik képekkel szenvedni.

google_moon_onlinetaltos_blog_hu.jpg

google_moon_3_onlinetaltos_blog_hu.jpg

Roppant érdekesnek tartom, hogy az első holdra szállás óta eltelt ötven év után, még mindig csak a helyszínekről vannak éles fotóink. És úgy kellet beollózni a kevésbé éles képre, ami a hold világos oldalának is csak egy részéről készült.

93f85736c1554aefbe9d48ae9b486fee.jpg

Második kérdés: Miért csak ezen a pici területen landoltak az összes Apollo küldetés során, egy ekkora égitesten?

apollo-landingspots.jpg

google_moon_2_onlinetaltos_blog_hu.jpg

Nem fura egy picit, hogy ennyi millió dollárból mindig kb pont ugyanoda utaztak? Hogy nem szórták szét jobban a küldetések helyszíneit? Menyire tudományos viselkedés ez, amennyiben egy égitestet akarunk felderíteni?

nasa-alien-770093.jpg

Miért van kivágva a Hold sötét oldala, és az égitest nagy része a google maps-ról és Moon-ról? Amikor már 2009-ben fellőttünk egy műholdat ami azóta is ott kering?

google_moon_maps_onlinetaltos_blog_hu.jpg

Miért nem lehet ugyanolyan gömb alakja a Holdnak mint a Google Earth esetében? Mit titkolnak előlünk? Értem én, hogy a hold sötét oldala sötétségbe van burkolózva, de ha úgy sincs ott semmi, akkor miért ne lehetne ott. És miért hiányzik a világos oldal jelentős része is?

moon1.jpg

moon_2.jpg

Az érdekesség, hogy még a sok turpiskodás ellenére is vannak kérdőjelek a Googel Moon felületén. Vajon mik lehetnek ezek?

google_m_onlinetaltos_blog_hu.jpg

google_m_2_onlinetaltos_blog_hu.jpg

google_m_3_onlinetaltos_blog_hu.jpg

És ezeken a hivatalos NASA fotókon miket látunk?

17393443_1f15841528979a2e2913220c6b19b2a9_wm.jpg

17393449_8c8eba849302dd1a3496c54a31c803af_wm.jpg

17393452_d8baa4521f2be3666a2d602977352d2b_wm.jpg

1_12.jpg

És a Mars Maps és a Google Mars miért van ilyen szinten összeollózva, mozaik kép ide, vagy oda, és miért csak egy nagyon pici része megtekinthető? Hogy lehet, hogy még ezen a kevés felületen is egy csomó anomália és kitakarás látható?

google_mars10_onlinetaltos_blog_hu.jpg

google_mars_3_onlinetaltos_blog_hu.jpg

google_mars_12_onlinetaltos_blog_hu.jpg

google_mars_onlinetaltos_blog_hu.jpg

google_mars2_onlinetaltos_blog_hu.jpg

Miért fekete-fehér teljes nagyításban a Google Mars? És azok a pici kockák akkor miért nem?  És ez a második képen? Hogy gondolják ezt?

mars_goo_onlinetaltos_blog_hu.jpg

mars_google_onlinetaltos_blog_hu_2.jpg

Nagyon nem stimmel ez a beillesztés, az éles képen látszik a víz, a másikon meg nem, pedig ugyanaz a méretarány. Megjegyezném a Mars körül is kering több műhold is, mégis csak egy pici szelete nyilvános az égitestnek!

Csak viszonyításképpen, ezt a képet a Mars Reconnaissance Orbitere fotózta a Curiosityt marsjáróról.

curiostiy.jpg

A beismert technológia is sokkal élesebb képek készítésére képes, mint amit a fent említett webes alkalmazások nyújtanak. A kép egyéb érdekessége még az a tó. Nem is tudom meddig hallgattuk azt, hogy a Marson nincs víz, maximum fagyott állapotban és azt, hogy nincs légköre. Azóta már az is kiderült, hogy kék ege van, és gyakorlatilag alkalmas a levegője a belégzésre. És igazából semmi akadálya nincs annak, hogy élet legyen rajta.. De nézzünk meg egy riportot Aranyi Lászlóval, aki dolgozott a NASA-nál és a Brit Királyi Bolygókutató Társaság, illetve a New York-i Tudományos Akadémia tagja.

A NASA kiadott egy panorámaképet még 2016-ban amit a Curiosity készített, érdekes nem valami jó felbontással és utána kiadta javított verzióban. Hogy-hogy javítani kellett rajta? Elküldtek a Marsra egy Mars-járót, és olyan kamerát raktak rá ami csak utómunka árán képes viszonylag éles felbontásra? De egyáltalán minek készítettek panorámafelvételt egy lyukban?

(Egérrel tudod forgatni)

Elképesztően sok kép van melyet a NASA hivatalosan is feltöltött a webes felületére. Rengeteg utómunka nyomait lehet felfedezni rajtuk. Kitakarásokat, maszkolásokat, mindent amit csak eltudsz képzelni,  de még így is rengeteg olyan maradt köztük amiken nem vettek észre anomáliákat, és simán kirakták nyilvánosba. Párat megmutatok itt, de te is dolgozhatsz egy picit ha érdekel a dolog. Egy órán át kerestem egy videót, ami egy előadásról készült, melyben egy fotószakértő vetíti le ezeket a képeket, és részletesen elmondja hol és milyen módosítások vannak rajtuk és milyen anomáliák, amit a NASA nem vett észre. Sajnos nem találtam mert hát ugye a Google is a cenzúrára lett kitalálva és véletlenül sem arra, hogy megtaláld azt amit keresel, főként ha ilyen dolgokról beszélünk. Ha valaki tudja melyikről van szó és esetleg meg is van neki a hivatkozás, hálásan megköszönném ha kirakná kommentbe, vagy elküldené emailben.

marshirado_55_01.jpg

pecsetgyuro-onlinetaltos_blog_hu-1024x576.jpg

marshirado-23-03.jpg

marshirado-25-04.jpg

És a Google Earth-ön mik ezek a hatalmas kockák? Mit takarnak el vajon? Még mindig ok, hogy panoráma kép, de pont csak ott pixeles az összeillesztés? És ekkora, aránytalan kockákban?

google_erth_5_onlinetaltos_blog_hu.jpg

google_erth_onlinetaltos_blog_hu.jpg

 És az Antarktisz miért van telibe cenzúrázva?

antarctica_onlinetaltos_blog_hu_7.jpg

antarctica_8_onlinetaltos_blog_hu.jpg

 Persze akár a Marson, vagy a holdon, úgy Földön is elfelejtettek 1-2 dolgot kitakarni. Vajon mik lehetnek ezek a videókban?

nasa-alien.png