Az 1952-es Washingtoni UFO invázió

maxresdefault_1_1.jpg

Egy olyan eset, mely önmagában bizonyítja az UFO ügyek eltussolását! 1952 Júliusában Washingtont ellepték az UFO-k! Történelmi tény, fordulópont az emberiség történelmében, még-sincs benne a történelemkönyvekben, mégsem ismeri el az intézményesített tudomány a precedens értékű incidenst.

Egy ekkora, több ezer ember által bejelentett, és ki tudja hány ezer ember által látott esetet, ilyen szinten, a mai napig figyelmen kívül hagyni, egyértelműen egy globális eltussolási kísérlet. Ez még a legmegrögzöttebb, vallásos fanatikus szkeptikusokat is meggyőzné, ami önmagában is megmagyarázza az indokot erre, a magánál az esetnél is paranormálisabb jelenségre.

Mielőtt jönne a szokásos, ez egy hamisítvány duma, nézd meg a videó analitikai kielemzését.

Jelezném, még mindig egy 1952-es felvételről beszélünk, amikor még az animáció csak nagyon kevesek számára, és nem ilyen formában volt elérhető, így ez az elemzés csak a gyengébbek kedvéjért lett beillesztve. Ez az incidens precedens értékű, és azóta sem történt, egyszerre, ilyen elképesztő számban észlelt UFO jelenség. A telefonvonalak szabályosan égtek a bejelentők hívásaitól. Több mint kétezer bejelentés érkezett telefonon pár óra leforgása alatt. A rendvédelmi szervek szabályosan megbénultak ennek következményében. De ha még mindig kétségeid vannak, nézd meg a hőfelvételt is.

 Az eset előzménye az 1942-es dél-kaliforniai incidens, tíz évvel a washingtoni eset előtt. Ez majdnem akkora esemény volt mint a washingtoni, de mégsem keltett akkora vízhangot, mivel két hónappal Pearl Harbor után történt. Mindenki azt hitte, hogy a Japánok vannak az ügy hátterében meghúzódva, így könnyebb volt elsikálni, gyakorlatilag magától ment az egész, pedig még katonai ellenállást is kiváltott. Órákon át lőtték őket, minden eredmény nélkül. A lövedékek mind visszahullottak, és egyedül Los Angelesben tettek kárt, volt olyan robbanótöltet ami a földbe visszacsapódva robbant csak fel.

753f66be16e1db5b31e57924cd4f6437-59761f55685fbe0011d9a5fd.jpg

A washingtoni eset viszont már sokkal nagyobb vízhangot váltott ki. Fényes nappal elkezdtek cikázni a város egén, ezek a jól láthatóan, még a mai hivatalos bevallott technológiánál is jóval fejlettebb repülő tárgyak. A Capitolium felett többször is lassan elhaladtak, ami akár még arra is engedhet következtetni, hogy egy eltitkolt tárgyalás zajlott a járműveket irányítók, és az Amerikai Egyesült Államok képviselői között, melynek elhallgatása, még nemzetbiztonsági okokra hivatkozva is hazaárulás lenne. Az esettel kapcsolatban felmerülő kérdéseket sokasítja a History új sorozata, melynek tizedik része szintén feldolgozza ezt az esetet. A sorozatról érdemes annyit tudni, hogy a Blue Book projekt titkosítás alól feloldott aktái alapján, és Dr. J. Allen Hynek, a Kék Könyv projekt vezető tudósa ként végzett magánkutatásai alapján készítettek. Ahogy azt a film is feltárja, a projekt az UFO észlelések eltussolására jött létre, melyeket kivizsgáltak ugyan, de bármilyen bizonyítékot is találtak, azt tudományos magyarázattal kellett a nyilvánosság előtt eltussolnia Hyneknek. Ezért emeltem ki azt, hogy magán kutatásai, melyeket természetesen az amerikai légierő finanszírozott. Allen hamar felismerte, hogy csak úgy folytathatja az esetek kivizsgálását, ha belemegy a játékba és parancsnoka utasítására magyarázatokat talál ki a nyilvánosság megtévesztésére. De munkássága mégis fennmaradt, és az akták titkosítás alól történt feloldása után, a History készíthetett egy sorozatot, történelmünk ezen titkolt szakaszáról, melynek mindent meg kellett volna változtatnia. Visszatérve a washingtoni incidensre, a filmben a már a földönkívüli témában annyi esetben felbukkant fekete ruhás emberek egyike, előre figyelmezteti Hyneket a washingtoni incidensre, aki ezért utazik oda társával, hogy saját szemükkel is lássák mi fog történni. Számomra ez még érdekesebbé, és rejtélyesebbé teszi az esetet. Az epizódok elején bemondják, hogy valós események alapján készült a sorozat, így nem kérek kommenteket arról, hogy ez csak egy tv-s sorozat, nem bizonyít semmit... Lelehet ellenőrizni Allen kutatásait, könyveit, az esetben tett nyilatkozatait. Íme az ominózus epizód:

Az évad többi részét itt tudod megnézni: Kék Könyv Projekt 1. Évad

Hosszasan kerestem egy a washingtoni esettel foglalkozó dokumentumfilmet, melyet régen magyarul láttam, de legnagyobb bánatomra nem találtam. Sőt gyakorlatilag magyar nyelven szinte semmit. Ha bárki tudja a címét, kérem juttassa el hozzám, hogy megoszthassuk a cikkben. Addig is itt van egy dokumentumfilm, ami érintőleg beszél az esetről, és pár angol nyelvű filmecske.

 cggp6ytxeaa-g_v.jpg