Rejtélyes háromszögek világszerte

bermuda_haromszog1.jpg

A Bermuda-háromszögről már mindenki hallott, persze sokan egy egyszerű legyintéssel a legendák csoportjába sorolják a témát, és folytatják a tudatlanság mámorába burkolt, mindent tudok, hiszen semminek sem járok utána életformát. Pedig egy roppant érdekes, és globális kiterjedésű téma kapuja, mely közelebb vihet mindenkit a valósághoz.

Ha még csak egyetlen ilyen rejtélyes háromszög alakú terület lenne a világon azt mondanám, hogy érthető lenne sokak szkepticizmusa, de mivel nem egy ilyen terület létezik, így csak ezen emberek tudatosságának hiányát és a világhoz való fejletlen hozzáállását jelzi, melyet az önteltség gőze fűt. Ugyanis az úgynevezett szkeptikusok mind egyeznek abban, hogy olyan téveszméket dédelgetnek, melyek szerint ők mindent tudnak, így nekik nem kell semmilyen témát körüljárni. És mivel azt képzelik mindent tudnak, nem is tanulnak semmit, és el sem indulhatnak a végtelen felfedezésének káprázatos útján, mivel számukra a négy fal jelenti a világot, és az előítéleteik, hitrendszereik a határokat. A tények egyértelműek, de amíg az alapján vágyunk figyelembe venni őket, hogy mit tudunk elhinni belőlük, addig amit tudásnak nevezünk az csak hit, ha úgy tetszik vallás. Az álláspontom szerint nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél. Azok aki zsigerből letagadják a Bermuda háromszög anomáliáit vagy semmit nem tudnak róluk, vagy mindent elutasítanak amit nem tudnak megmagyarázni, mert a "tudásukkal" azonosítják magukat, és a féltve őrzött egojukat nem lennének hajlandók megcsapolni semmi pénzért. Az igazság viszont az, hogy már egyszerű eszközökkel is érzékelhető anomáliákat találhatunk a világ több pontján, melyekre nincs igazi tudományos magyarázat. Elég ha megnézzük az iránytűket ezen területeken. És ehhez jönnek a rejtélyes eltűnések, beszámolók, UFO és USO észlelések, melyek számuk és a történelembe visszanyúló kezdetük tekintetében, ép ésszel nem hagyhatók figyelmen kívül.

A két legismertebb ilyen háromszög alakú terület a Bermuda és Sárkány háromszögek, az Atlanti és Csendes Óceánon. Az utóbbiról több mint ezer évere visszamenőleg vannak feljegyzések, míg a Bermuda háromszögről Kolumbusz hajónaplója óta. És ezek a feljegyzések napjaink globalizációjában csak egyre bővülnek.

 

A Bermuda-háromszög

2015_01_13_16_24_21_kristalypiramis.jpg

Egy hatalmas terület az Atlanti Óceánon, melynek csúcsait Miami, Bermuda és Puerto Rico alkotja. De ahelyett, hogy a klaviatúrámat koptatnám, nézzünk meg néhány dokumentumfilmet.

Jó pár éve láttam egy remek dokufilmet a Bermuda háromszögről, de sehol nem találom. Egy srác berepült arra a helyre ahol a legtöbb eltűnést és anomáliát jelezték, és mindezt a kamerák előtt tette. Az összes műszere megbolondult és gyakorlatilag igazolta a beszámolókat. Úgy fest, hogy ez a téma nem nagyon tetszik a Big Brother-nek. Ha bárki tudja mi a címe, kérem jelezze. De most nézzük, milyen érdekességeket rejt még ez a terület.

Rejtélyes sziget emelkedett ki a vízből a Bermuda háromszögben

17687710_1069536_4a6bcda3b9a0cfbd9ccdd2f2f4982461_wm.jpg

Az elsüllyedt Atlantisz a Bermuda háromszögben?

a-tudosok-meglepodtek-a-bermuda-haromszog-teruleten-egy-vizalatti-varost-talaltak-ami-tobb-mint-200-000-eves2.jpeg

Aki ismeri az Atlantisz legendát, annak roppant érdekesek lehetnek ezek a cikkek. Ugyanis a legenda szerint Atlantisz elsüllyedt, és az Aranykor hajnalán ismét kiemelkedik a vízből. De ne ragadjunk le a Bermuda háromszögnél, lépjünk tovább.

 

A Sárkány-háromszög ( vagy Ördögtenger)

onlinetaltos_blog_hu_ordog_haromszog.jpg

Több eltűnést és megmagyarázhatatlan esetet köthetünk hozzá mint a Bermuda-háromszöghöz, több mint ezer évre visszamenőleg vannak róla beszámolók, mégis kevesek számára ismert.

 

A Nevada-háromszög

nevadatriangle.jpg

 Igen, jól látod, nem csak az óceánokon vannak rejtélyes háromszögek. Csak egyetlen helyen talált meg az erről szóló dokumentumfilmet, ráadásul négy részletben, így bocsájtsd meg, hogy több darabban tudod csak megnézni. És azt, hogy nem tudtam beágyazni.

 

Ivan Terence Sanderson

ivan_terence_sanderson_1.jpg

ivan_terence_sanderson_2.jpg

Sanderson 1972-ben írt egy tanulmányt a brit Saga hetilapba, amely "Az ördög tizenkét temetője a világ körül" címet kapta. Tizenkét kiemelt helyet emel ki, melyek elsősorban a területükön bekövetkező megmagyarázhatatlan jelenségek, titokzatos eltűnések miatt váltak híressé.

terkep.jpg

A1.) Északi-sark

A2.) Mohendzso Dáro romvárosa (Pakisztán)

A3.) Az Ördög-tenger (Japán)

A4.) Hamakuliia vulkán (Hawaii)

A5.) Megalitikus romok (Dél-Algéria)

A6.) Bermuda-háromszög

B1.) Déli-sark

B2.) Megalitikus romok (Zimbabwe)

B3.) Wharton-medence (Indiai-óceán)

B4.) Új-Hebridák-árok (Fidzsi)

B5.) Húsvét-sziget (Csendes-óceán)

B6.) Dél-atlanti anomália (Atlanti-óceán)

Az érdekes ezekben a pontokban, hogy kettő a sarkokat fedi le, a maradék tíz pedig, két ötös csoportra osztva ugyanazon szélességi köröket. Ami az esetben még furcsább, hogy az ősi ismert megalitikus helyszínek, pont ezen szélességi kőr egyikén helyezkednek el, egy száz kilométeres sávban, az egyenlítő hosszúságában. Csak, hogy egy párat említsek: Parakas, Nazca, Ollantaytambo, Machu Picchu, Cuzco, Dogonok Földje, Tassili N'ajjer, Giza, Petra, Persepolis, az említett Mohenjo Daro, Khajuraho, Sukhothai. Sanderson készült megírni a tanulmány folytatását, melyben kitért volna a VV-k kvázi időkapu-szerepére, illetve összevetette volna ezeket a régóta ismert Ley-vonalakkal. Ehhez aprólékos feljegyzéseket készített, amelyek zömét azon pilóták és hajósok nyilatkozatai tették ki, akik a tengeri vile vorticeseket érintve megfigyelték, hogy a fedélzeti órák nagyon gyakran a földiekétől eltérő időket mutatnak leszálláskor, vagy kikötéskor. Az eltérések néha csak percekben voltak mérhetők, de több olyan eset is előfordult, amikor több óra különbséget is regisztráltak a fedélzeti és a „földi” idő között, egy fél nap leforgása alatt. Ivan erről és még egy csomó más érdekességről is szeretett volna írni, a megállapodás is megszületett a Saga szerkesztőségével, de gyomorrákban elhunyt 1973-ban (alig 62 évesen).

Remélem felkeltette ez a cikk az érdeklődésed, és elgondolkodtatott az általános álláspont megkérdőjelezhetőségén. Esetleg még egy kis privát kutatásra is ösztönözni fog. A valóság soha sem az aminek elsőre látszik, vagy amit a tömeg elismer annak! Légy nyitott mindig új dolgokat felfedezni, sok sikert kívánok hozzá neked!

 

large_1442234795_bermuda-haromszog-nagykep.jpg