Az Egyesült Királyság közel 60 évnyi UFO-jelentést tesz közzé online

mod-xfiles-b841.jpg

Senki sem rendelkezik monopóliummal az UFO-jelentésekkel kapcsolatban. Valamikor az 1947-es Roswell- esemény és a kanadai Falcon-tó 1967-es megfigyelése között az Egyesült Királyság kormánya elkezdte saját, hivatalos „X-állományainak” összegyűjtését. A Live Science jelentése szerint az ország Védelmi Minisztériuma először osztja meg a korábban titkos besorolású ​​dokumentumokat a nyilvánossággal.

Az UFO-mánia az 1950-es évek elején behatolt az Egyesült Királyságba is. A brit média egy állítólagos földönkívüli jelenséget egy komolyabb hangvételben kezdte megtárgyalni, és a főbb újságokban olyan könyvek szerepeltek, mint a The Repid Saucer Riddle és a Flying Saucers Real . Még Winston Churchill érdeklődését is felkeltette a téma, amikor 1952-ben írt a légi miniszterének: „Mit jelent mindez a repülő csészealjakkal? Mit jelent ez? Mi az igazság?"

A Védelmi Minisztérium megalakította a „Repülő csészealj munkacsoportot”, hogy feldolgozza azokban az új időkben jelentkező, új jelentések áradását. Bár az eredeti csoport arra a következtetésre jutott, hogy a megfigyelések egyike sem volt hiteles, a minisztérium különféle osztályai továbbra is vizsgálták az égbolton látott furcsa tárgyak jelentéseit 2009-ig, amikor is egy politikai változás a programnak hivatalosan is véget vetett.

A közel 60 éves időszak összes adatát valamikor 2020-ban közzéteszik a saját gov.uk weboldalukon. A bejelentést azután tették meg, miután egy brit hírügynökség dokumentumok iránti kérelmet nyújtott be az információszabadságról szóló törvény alapján. Az ebben az időszakban kiválasztott fájlokat korábban már elérhetővé tették az Egyesült Királyság Nemzeti Levéltárának webhelyén. Most, ahelyett, hogy bizonyos válogatott elemeket osztanának meg, az Egyesült Királyság kormánya úgy döntött, hogy az összes dokumentumot egyszerre közzéteszi.

A már nyilvánosságra hozott jelentések között szerepel „gyémánt alakú vörös fény”, „15 tűzgolyó az égen” és „három lángoló aranygömb”. [ PDF ]

A Védelmi Minisztérium kijelentette, hogy „nincs véleménye a földön kívüli élet létezéséről vagy egyéb formájáról”, de a nyilvánosság maga döntheti majd el mit gondol, ha több dokumentumot is megosztanak a későbbiekben, még ebben az évben.

Írta: Michele Debczak

Forrás: stillnessinthestorm.com

Fordította: onlinetaltos.blog.hu

 

screen-shot-2020-03-07-at-11_42_26-pm-1536x862.png