KORONAVÍRUS: SZEMBENÉZÉS AZ ELHÚZÓDÓ NEM KIHALÁSSAL

coronovirus-omfrscocz5vj93p6trzjmnuvnxwocc5gbp03hua1sk.jpg

“A félelem és paranoia gyorsabban terjed, mint az aktuális vírus és sokkal fertőzőbb. De reméljük, hogy mint minden, ami Kínában készült, ez sem tart sokáig.” / Jetsunma Tenzin Palmo /

1.Szint:

-Mi ez a vírus: A vírus neve: SARS Koronavírus 2. A járvány neve: COVID19. A koronavírusok meglehetősen elterjedtek, állatokban és emberekben is van több is, jó része relatíve ártalmatlan. Ez ártalmas, de nem egy pestis.

-Tünetek: Légzőrendszerben gyulladásokat okozva csökkenti a légzőfelületet, emiatt fulladásérzés alakulhat ki. Jellemző a magas láz: emiatt megviselheti a keringési, ill. szívbetegségekben szenvedőket. Emellett száraz köhögés, ízületi és mellkasi fájdalmak, gyakorta erős fejfájás, intenzív legyengültség, kimerültségérzés.

-Cseppfertőzéssel terjedve fertőz, köhögés, tüsszentés, egyéb testnedvek.

-Nem bírja a meleg, száraz levegőt. Hidegebb, párás levegő ideális a terjedéséhez.

-Vakcina? Nincs, amikor lesz, utána még hónapok (több is) kell majd ahhoz, hogy legyártsák és eljuttassák mindenhová. Ráadásul az lesz a helyzet, mint az influenzánál: erős immunrendszerrel bíró szervezetbe bejuttatva adhat elég védelmet. Gyengébb esetén ugyanúgy el tudja még kapni az oltás ellenére is a beoltott személy.

-Elsősorban idős, legyengült szervezetű, ill. krónikus betegségekben szenvedő emberekre hat erősen, mint minden ilyen kaliberű járvány.

-A fertőzöttek kb. 10-15%-a kerül intenzív osztályra, ennek nagy része lélegeztető gépre. Ezen emberek túlnyomórészt idős, rossz állapotú személyek. A fiatalok, akik ide kerülnek, szintén rossz egészségi állapotban voltak már előtte, krónikus betegség, szervi diszfunkció vagy más fertőzés gyengítő hatása miatt.

-Szóval a fiatalabb és középkorú korosztályokat alapvetően nem kell félteni. Az eddigi tapasztalatok alapján a gyerekeknek pláne nincs mitől tartaniuk, ha a szervezetük általánosságban jól működik.

-Halálozási potenciál: most már, pláne az új törzzsel azt lehet mondani, hogy magasabb a halálozási rátája, viszont az influenza nagyságrendekkel gyorsabban és szélesebb körűen terjed (nincsen semmilyen korlátozása), emiatt valójában jóval(!) több gondot okoz, sokkal több áldozatot követel minden évben (átlagosan globálisan 300-500e fő/év).

-Ezt az előbbi pontot javasolt még 2-3x elolvasni, hogy végre leessen, hogy nem csak a halálozási mutató számít!

-Nem ebben a járványban fog kihalni az emberiség, hiába mutálódott! A fiatal, ill. középkorú lakosság 80%-a különösebb tünetek nélkül fogja átvészelni ezt a járványt, ha meg is fertőződik. Igazán az idősebb generációk vannak veszélyeztetve.

-Figyelem, aki kihagyta a matekórát, de pánikolni szeret: a 80% az arra vonatkozik, hogy nem 100%, tehát lesznek fiatalok (nem, nem 20%, egyáltalán nem ezt jelentette a fenti szám!!), igen, a korosztály létszámához képest elenyésző számban, akik megbetegszenek, akár meg is halnak ebben a járványban: IS! Az influenza még mindig durvább ennél összhatásában, hiába gyengébb vírus, comprende?

-Viszont őrület pánikhelyzet alakult ki, és ez csak fokozódni fog. Ez az igazi nagy kihívás, valójában ez pánikjárvány.

-A fekete himlő, pestis, lepra, kolera, ebola stb. sokkal durvább cuccok, és mégsem lett vége a Dallasnak. Ez semmi azokhoz képest. Nyuuugooodj meg!

-Nem szabad elbagatellizálni ezt a vírust sem, de ez a pánikolás.. nos, nagy levegő, és abba kellene hagyni. Kilégzés, belégzés, kilégzés, belégzés…

Közvetlen teendők, védekezés:

-Ha eddig nem pánikoltál minden évben az influenza miatt, akkor most sincs értelme. De persze ez úgysem megy be, mert az ego szeret pánikolni, és emiatt ezt nem akarja majd elhinni, ugye? J Inkább hallgat mindenféle pánikkeltő szennylapra, ill. netes kattintásvadász alja oldalakra. A Te döntésed…

-A pánik: leviszi a tudati rezgésszintedet, vagyis legyengíti az immunrendszeredet is: magadat teszed célponttá! Légy felnőtt, vállalj felelősséget a tudatodért, irány meditálni, és abbahagyni ezt a hisztit (márhogy aki belehergelte magát – kinek nem inge…)!

-Ne nézz TV-t, ne olvass hírportálokat, mert ezzel a hihetetlen mértékű média és kormány általi pánikkeltéssel kinyírod a tudatodat, és végül alkalmassá válsz petri csészének a vírus számára! Észhez térni, hellóóó!! Ne felejtsd el, amit eddig tanultál eddigi tanulmányaid során, hogy hogy működik a testünk, immunrendszerünk. Most vizsgázol, csakhogy nem a tanárnéni/bácsi buktat…

-Fontos: Rendszeresen, alaposan kezet mosni, szappannal. Azért szappannal, mert a vírusnak egyfajta zsírbevonata van, ezt oldja a szappan. Az alkoholos kézfertőtlenítő árnyalatnyival kevésbé hatékony, de amúgy remek ez is. Szájba, szembe, orrba ne nyúlkáljunk – ezt nehéz lesz elmagyarázni az ovisoknak.

-Köhögés, tüsszentés zsebkendőbe, amit azonnal kidobunk, emellett ha ez nincs kéznél: könyökhajlatba. Ne nyalogassunk idegeneket, és bkv-kapaszkodókat, ez mindenképp jó ötletnek tűnik �

-Maszk nem véd. Másokat véd tőlünk. Jófejségből kell felvenni, ha begöthösödtünk, nem védekezésből – mert arra nem elég, ellenben hamar zombis filmekben érezhetjük magunkat, ha mindenki beöltözik, és rendezünk egy KoronaFarsangot. Ráadásul alja állapotban lévő honfitársaink sokszoros áron vesztegetik már ezeket.

-Kéretik mellőzni: agyhalott küzdelem a bevásárlóközpontokban a lisztért, olajért és cukorért! Nem fog segíteni, vírus ellen sem véd az otthoni 20 kiló ránk romló cucc. Olaszországban sincs még hiány, itt is lesz a boltokban mit venni. Viszont nagyon nem kellene a pániktól ennyire önzően, magunkból, emberségünkből kifordulva lealacsonyodni erre a szintre.

-Vészhelyzetben ismerkszik meg az emberben lévő gerinc és valós tudatállapot. Nézz tükörbe, te hol tartasz ebben? Mennyire uralt el pánik, önzés, depresszió?

-Most van helye (nem pedig folyamatosan!!) az immunrendszert felerősítő vitaminoknak, táplálékkiegészítőknek. C és D3 vitamin legfőképp! Emellett antivirális növényekkel, fűszerekkel is hajrá: oregánó, zsálya, fokhagyma, gyömbér stb. És nagyon jó lesz a teafaolaj (külső térbe), és a grapefruit mag olaj (belső felhasználásra).

-Itt az ideje sportolni, letenni a hús-, ill. trashfood-evést, minél több zöldség és gyümölcs, és minél többet kimenni a napra. A mozgás, a méregtelenítődő szervezet, a bevitt egyéb immunerősítő dolgok és a termelődő D vitamin jó védőfal. A napfény meg azért is jó lesz, mert ez a fajta koronavírus nem bírja a száraz és meleg környezetet. Ráadásul a napfény is antivirális hatású.

-Ha tanultál bármilyen immunrendszer-erősítő, ill. fizikai és tudati rezgésszintet emelő technikát, akkor hajrá, önkezelés, gyakorlatok, meditációk stb ezerrel, minden nap!

-Azt értsd meg, hogy a szervezetedben most is vannak vírusok, baktériumok, rákos sejtek. Nem attól lesz valaki beteg, hogy bekerül a szervezetébe ez a koronavírus. Hanem attól, ha a szervezete rezgésszintje = immunrendszeri állapota rossz eközben. Helyes táplálkozás, méregtelenítés, vitaminok, anitivirális segítségek, mozgás, napozás, felemelt tudati és testi rezgésszint = nincs gond, akárhány éves is vagy, ez csak fizika, ne feledd!

-Ha magadon észleled a tüneteket: ne menj be az orvosi rendelőbe, sztk-kba, kórházakba, ne hívj ki rohammentőket (van elég dolguk), hanem hívd a Koronavírus-info vonalat: 06-80-277-455! Itt el fogják mondani, hogy mit, hogy csinálj!

Mire számíthatunk (legvalószínűbb forgatókönyv):

Kihalásra nem. (De ha sokat parázol, nálad mégis).

-Viszont további szenzációhajhász, és mindent túldramatizáló állami és kereskedelmi kommunikációra igen. Úgy tűnik majd a tájékoztatási csatornáink és aktoraink végtelenül felelősség vesztett, szenzációhajhász és szégyenteljes működése miatt, hogy végítélet és pandémiai apokalipszis van. De nincs, és nem is lesz. Viszont nagyon meggyőzőek lesznek ezek, napról-napra, az emberek tudatlanságát, pánikhajlamát, hiszékenységét kihasználva. És ennek súlyos következményei lesznek, már vannak is.

-Sok ember fog emiatt a példátlan pánikkeltés és túlreakció miatt nagyon lerezegni, elveszni tudatilag, és hiába lesz vége a COVID19-nek, nem tudnak majd feljönni. Te mit kezdesz a helyzettel? Ismételten: ne nézz TV-t, és ne böngészd a vírussal foglalkozó cikkeket!! Mindenről fogsz tudni, amiről kell így is – és még számtalan hülyeségről.

-Globálisan a kormányok most azon dolgoznak, hogy a korlátozásokkal, karanténokkal ha nem is tudják sokkal csökkenteni a fertőzöttek számát, de elnyújthatják a lefutását a fertőzéshullámnak. Tehát a cél, hogy tovább tartson az egész. Miért? Mert így van esély rá, hogy az egészségügyi rendszer kapacitástartományán belül tartsák az aktuálisan ellátandó személyek számát. Tehát sok időre lehet felkészülni, nem hetek alatt fog ez megoldódni.

-Az országunk különösen gyenge állapotú egészségügyi rendszerrel vág bele ebbe a helyzetbe. Stadionokkal nem lehet pandémia ellen küzdeni. Sajnos, mert abból meghökkentően jók vagyunk. Ami szintén van: szörnyű állapotú és felszereltségű kórházak, alapjáraton túlhajszolt és kizsigerelt egészségügyi dolgozók. Nincs elég lélegeztető gép, ez lesz majd az egyik legnagyobb gond pár hét múlva ennél a járványnál. No de sok minden másból sincs, ami most esszenciális lesz.

-A globális ellátóláncok bizonyos téren leállásra kerülnek, de más téren meg még működnek, és fognak is.

-A turizmus és az ipari termelés, sok szempontból a kereskedelem nagyot reccsen, sok-sok szereplő nem fogja tudni kibírni a leállásokat, ez társadalmilag (összglobálisan is) nagy kihívásokat fog hozni. Ez bőven keményebb téma annál, mint ez a vírus maga…

-A szolgáltatóipar nagy része meg tudja találni a módját a további működésnek.

-Természetesen a külföldi kiküldetések jegelésre kerülnek hamarosan.

-Mozik, színházak, diszkók bezárnak, ahogy a sportesemények és a kulturális, ünnepi és egyéb események és rendezvények is szanálásra kerülnek. A felnőttképzések, tréningek, különböző tanfolyamok is.

-Zárt térben 100 fő, nyílt téren 500 fő felett nem lehet rendezvény egyelőre, egy ideig nem lesz még pálinkafesztivál. De az esküvők szervezésénél is lehet gond..

-Egyetemeket nem lehet látogatni (indok: külföldi diákok) innentől személyesen.

-Egyelőre a közép és általános iskolák még működnek. A nemzetközi minta alapján várhatóan azért 2-3 hét múlva azok is bezárásra kerülhetnek – innentől nagyon kemény menet lesz ez a családoknak, és így a munkahelyeknek – ergo az egész gazdaságnak is.

-Hamarosan érkezik majd idehaza is a karantén, elsősorban Budapest és környékén. Ezt megelőzően is lehet már otthoni munkavégzést választani, home office-ban működni. Ajánlott ennek átgondolása, mert így lehet a legjobban csökkenteni a terjedési sebességet.

-Az országhatárok újra ellenőrzöttek lesznek, egy idő után minden oldalról, a repüléseket egy idő után már nem csak bizonyos országokra fogják lekorlátozni.

-Az online tevékenység össz-társadalmilag és globálisan is ezerrel felerősödik, nyilván emiatt lesz gond a sebességgel, működéssel is, erre nem készültek fel a szolgáltatók, illetve a fizikai infrastruktúra szolgáltatók.

Nagy próba ez minden társadalomnak most, és nagyon nem lesz ezt egyszerű végigcsinálni. Nem a vírussal van baj, hanem a társadalmaink működésével, hogy ez ilyen nehéz lesz.

Ráadásul vannak az egész helyzetnek más szintű dimenziói is, ezekről a napokban írok egy másik írást (2. szint). Valójában a vírus maga itt a legkevésbé érdekes tényező, no de akkor erről hamarosan.

Viszont addig is konklúzió: Állj le a pánikolással, maradj ember és maradj a tudatosságodnál! TV-t ki, és csak felelősséggel, hogy utólag a tükörbe nézve is rendben legyél magaddal!

Vedd úgy, hogy vizsga: mennyire tudod lepergetni magadról a hisztériát és a nehezedő körülmények kérdésköreit, úgy, hogy cselekvőképes maradsz, de nem görcsölöd túl az egészet. Vége lesz majd ennek is, és ki fogod bírni. Nyugi!

Forrrás: tudatos.me

 

141106095944-meditation-stock-horizontal-large-gallery.jpg